Çarşamba, 10 Mayıs 2017 06:57

Başkan Soytürk’den Berat Kandili mesajı

Yazan
Öğeyi Oyla
(0 oy)

Küçükmuhsine Dernek Başkanı İbrahim Soytürk, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Soytürk, Berat, günahların bağışlanması için bir fırsat ve kurtuluş gecesidir” dedi.

 

Ramazan ayının habercisi, Yüce Allah’ın engin af, mağfiret ve rahmetiyle dolu mübarek Berat Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz diyen Başkan Soytürk,“ Borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma, ceza veya sorumluluktan kurtulma gibi manalara gelen bu değerli gece aynı zamanda bir fırsattır. Bu yüzden “Kurtuluş Gecesi’ anlamına gelen Berat Gecesini manevi iklimine uygun şekilde geçirmeli ve geçmişteki hatalarımız için bağışlanma dilemeliyiz. Ramazana çok az bir süre kala yaşadığımız Berat gecesi, yapılan iyiliklerin, yardımlaşma ve dayanışmanın karşılığını bulmasıdır. Üç ayların girmesiyle başlayan kurtuluşa yönelme çabası, bu gecede manevi duyguların zirveye erişmesi ile anlamlı hale gelir” dedi.

 

Her önemli gün ve geceyi iyilik ve güzellikleri yerine getirmek için bir fırsat kabul etmeliyiz diyen Başkan Soytürk, “Bu gün ve geceleri birlik ve beraberliğimiz, akraba ve dostlarımızla bağlarımızı güçlendirmemiz, sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmemiz açısından iyi değerlendirmeliyiz. Toplumumuzu ayakta tutan bu dinamiklerdir. Millet olarak birlik ve beraberliğimizi bu güzelliklere borçluyuz” dedi.

 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimizin yardıma muhtaçlara el uzatmak, fakiri doyurmak, güçsüzü kollamak için bu geceyi vesile kabul edeceğine inanıyorum diyen Soytürk,“ Birlikte kutlayacağımız Berat Kandilinin hepimiz için hayırlar getirmesi temennisi ile hemşehrilerimizin Berat Kandilini tebrik ediyorum” dedi.

Okunma 2002 defa