Cumartesi, 10 Eylül 2016 22:12

Başkan İbrahim SOYTÜRK'ün Kurban Bayramı Mesajı

Yazan
Öğeyi Oyla
(0 oy)

Dernek Başkanımız İbrahim SOYTÜRK'ün Kurban Bayramı Mesajı şöyle:

“Sosyal barış ve sevginin, manevi heyecan ve lezzetlerin yeniden tazelendiği, insanlarımızın esenlik bulduğu bir bayram sevincini daha yaşıyoruz.

Öncelikle, bu önemli ve anlamlı günlerin Konya’mız, ülkemiz, bütün İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor; daha nice güzel bayramlara sağlık, afiyet ve huzur içinde ulaşmayı Yüce Allah’tan temenni ediyorum.

İnsanı insan yapan değerlerin ve erdemlerin yoğun olarak yaşandığı günler olan bayramlar, toplumsal hayatımız açısından çok büyük bir öneme ve değere sahiptir.

Bu güzel günleri, kırgınlıkların, dargınlıkların unutulduğu, karşılıklı sevgi ve saygının pekiştiği, hoşgörünün hâkim olduğu bir mana iklimini yaşamak ve kalıcı kılmak için bir vesile olarak görmek gerekir.

Kurban kelimesinin işaret ettiği anlama, yani "Allah'a yaklaşma" olgusuna dikkatinizi çekmek isterim. Bizler yaptığımız her türlü iyi ve güzel işi, zaten O'na yaklaşmak için yapıyoruz. Ama içinde bulunduğumuz Kurban Bayramı, özel bir 'yaklaşma, yakınlaşma' ânı. İnşaallah hepimiz bu bayramın işaret ettiği yakınlığa ulaşanlardan oluruz.

Bu vesileyle hepinizin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyor, çocukların sevindirildiği, umutların tazelendiği, huzurlu bir bayram diliyorum.

Allah'a emanet olunuz.”

Okunma 2822 defa Son Düzenlenme Cumartesi, 10 Eylül 2016 22:22